UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен подякував Австрії за підтримку України на тлі агресії РФ

Підтримку з боку Австрії він назвав "голосною"

Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з главою МЗС Австрії Міхаелем Лінхартом подякував Відню за підтримку України на тлі агресії, що розвивається з боку Росії. Про це йдеться у заяві Держдепу США.

"Держсекретар висловив глибоку подяку за гучну підтримку Австрією суверенітету і територіальної цілісності України перед агресією Росії, що триває, і за підтримку Австрією можливого членства в ЄС всіх шести балканських країн-здобувачів", — наголошується в пресрелізі.

Крім України, сторони говорили і про Білорусь.

"Держсекретар Блінкен підтвердив підтримку США ЄС у зв'язку з цинічним використанням режимом Лукашенка незахищених мігрантів", — йдеться у заяві.

Блінкен і Лінхарт закликали Мінськ покласти край "цій провокаційній кампанії", а також зайнятися проблемами з правами людини та фундаментальними свободами народу Білорусі, що, за версією Вашингтона, стало "головною причиною введених Заходом санкцій".

Читайте також: Держдеп США "розглядає всі варіанти" через нарощування російських військ поблизу України — Голос Америки

Раніше повідомлялося, що НАТО готове " надавати нашому партнеру Україні політичну та практичну підтримку ". Але не воювати на нашому боці.