UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен обговорив зі Столтенбергом нові заходи підтримки України на саміті глав МЗС НАТО

Підтримка України є спільним пріоритетом США і НАТО.

Держсекретар США Ентоні Блінкен поговорив з Генсеком НАТО Йєнсом Столтенбергом напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, де зокрема будуть обговорювати подальшу підтримку України. Про це держсекретар Сполучених Штатів повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Сьогодні мав гарну телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом перед зустріччю міністрів закордонних справ НАТО, на якій ми вживатимемо заходів щодо спільних пріоритетів,  як-от підтримка України, стримування та оборона, стійкість, а також приєднання Фінляндії та Швеції", - підкреслив Блінкен

Засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться в Бухаресті 29-30 листопада. Засідання проходитиме під головуванням Столтенберга.

Читайте також: Взимку РФ може змістити акценти з наземних операцій на авіаатаки – глава Міноборони Франції

Нагадаємо, раніше голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що планує взяти участь у саміті міністрів закордонних справ країн НАТО. Там глава української дипломатії буде порушувати питання негайного постачання Україні нових систем ППО та невійськового обладнання.