UA / RU
Підтримати ZN.ua

Битва може бути всюди: Тайвань перейматиме військовий досвід України

Міноборони Тайваню заявило, що "поле битви може бути всюди".

Збройні сили Тайваню перейматимуть досвід України у захисті від Росії під час цьогорічних військових навчань. Враховуючи перебіг російсько-української війни, тайванські військові дотримуватимуться принципу, що "поле битви може бути всюди". Таку заяву оголосив речник місцевого Міноборони Сунь Лі-Фан, пише CNN.

Навчання навколо острова Тайвань відбудуться протягом 24-28 липня. Вони будуть спрямовані на протидію можливій військовій агресії Китаю. Військовослужбовці імітуватимуть оборону аеропортів, пляжів та портів. Також хочуть перевірити здатність проводити протидесантні і контрнаступальні операції у сільській та міській місцевості.

Читайте також: Китай прийняв військові кораблі РФ, які пройшли поблизу Тайваню та Японії — Reuters

У регіоні існує напруженість через зростаючі територіальні претензії Китаю. Ця занепокоєність загострилася протягом останнього року, коли Пекін проводив масштабні військові навчання навколо Тайваню. Вторгнення росіян в Україну зосередило підвищену увагу до Тайваню, оскільки він може стати наступною гарячою точкою протистояння в Азії. Комуністична партія Китаю неодноразово заявляла, що може силою об’єднати острів із материком.

Також Китай розпочав дезінформаційну кампанію, яка включає повідомлення про те, що президент Тайваню має "план втечі" на випадок китайського вторгнення.