UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля латвійського кордону помітили розвідувальний літак РФ

Літак ідентифікували над Балтійськм морем.

Патрульні літаки Північноатлантичного альянсу помітили біля латвійського кордону розвідувальний літак Російської Федерації. Літаки помітили над Балтійським морем, повідомили Національні збройні сили Латвії на своїй сторінці у Twitter.

"25 грудня патрульні літаки помітили над Балтійським морем біля державного кордону Латвії літак Іл-20 ВПС Росії", - йдеться у повідомленні.

У листопаді в небі над Балтійським морем винищувачі ВПС Німеччини Eurofighter в рамках місії НАТО три рази вилітали з авіабази Емарі в Естонії для перехоплення чотирьох російських військових літаків. Тоді Радіолокатори НАТО сигналізували про виліт літака з Калінінграда біля литовського узбережжя о 8:30 за місцевим часом. Другий виліт винищувачі НАТО здійснили приблизно через дві години після першого. Пізніше того ж дня радари зафіксували ще два літаки, які залишали повітряний простір Росії.

Наголошується, що всі російські літаки перебували в міжнародному повітряному просторі, а перехоплення, що проводяться НАТО, були звичайним і запобіжним заходом.