UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля берегів Латвії знову помічені російські військові судна

Військовий корабель РФ наблизився до латвійських територіальних вод на одинадцять морських миль

Збройні сили Латвії повідомили про підозрілу активність російських військових суден біля своїх кордонів. Про це на своїй сторінці в twitter повідомляє прес-служба оборонного відомства країни.

26.febr. LV ekskl. ekonom. zonā 11j.j. no terit.jūras bruņotie spēki identif. Krievijas BS atbalsta kuģi; 27.febr. - 15.j.j. attālumā otru.

- NBS (@Latvijas_armija) 29 лютого 2016 р.

"26 лютого у виключній економічній зоні на відстані в 11 морських миль від кордонів Латвії був зафіксований військовий корабель РФ. 27 лютого корабель підтримки ВМФ РФ був помічений на відстані у 15 морських миль", - пишуть представники латвійських військ.

Читайте також: У Крим прибули новітні кораблі-невидимки Чорноморського флоту РФ

Активність флоту та авіації РФ дуже сильно підвищилася у зв'язку з погіршенням відносин між Росією і Західною коаліцією на тлі загострення конфлікту в Україні. За минулий рік про наближення до свого повітряного простору російських літаків неодноразово заявляли уряди балтійських країн та Великобританії. Так, у грудні минулого року винищувачі НАТО перехопили військовий літак РФ біля кордонів Латвії, а через кілька днів до морських кордонів країни наблизився російський військовий корабель.

В той час, як країни-члени НАТО розглядають дані інциденти як тривожні сигнали про готовність до застосування сили, в РФ польоти своїх бомбардувальники називають "рутинним патрулюванням". Кілька тижнів тому Росія провела навчання свого флоту в Чорному морі, імітуючи пошук і знищення субмарини умовного супротивника.