UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість притулків для вимушених переселенців у Лівані, які тікають від ударів Ізраїлю, переповнені — ООН

Деякі готелі та нічні клуби в Лівані перетворилися на неформальні притулки.

Атака Ізраїлю на Ліван

Атака Ізраїлю на Ліван

Представники ООН заявили сьогодні, що більшість з майже 900 ліванських притулків переповнені, і що люди, які рятуються від ізраїльських військових ударів, все частіше сплять просто неба на вулиці або в громадських парках, пише Reuters.

"Більшість з майже 900 колективних притулків, створених урядом Лівану, більше не можуть вмістити людей", — заявила Рула Амін, представник Агентства ООН у справах біженців, на прес-брифінгу в Женеві.

Читайте також: Білий дім відреагував на вторгнення Ізраїлю в Ліван

Вона додала, що вони працюють з місцевою владою над пошуком нових місць.

Ліванська влада заявляє, що понад 1,2 мільйона ліванців були змушені покинути свої домівки й майже 2 000 людей загинули з часу відновлення конфлікту між Ізраїлем і підтримуваним Іраном ліванським угрупованням "Хезболла" за останній рік, більшість з них — протягом останніх двох тижнів.

Читайте також: Ізраїль попередив Вашингтон про підготовку до вторгнення у Ліван — ЗМІ

Нагадаємо, що Ізраїль розпочав наземну операцію в Лівані. Вторгнення є спробою очистити південний Ліван від бойовиків і позицій “Хезболли”, щоб відновити спокій на півночі Ізраїлю та дозволити жителям повернутися. Ізраїльські солдати, ймовірно, планують залишити Ліван після завершення операції.