UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість мешканців Росії були проти обміну Савченко на ГРУшников

Проведене ще до обміну Савченко на ГРУшников опитування показало, що на території Росії переважають кровожерливі настрої.

Близько половини громадян РФ (43%) назвали вирок українській льотчиці Надії Савченко (22 роки позбавлення волі) "справедливим і об'єктивним", 14% - "дуже м'яким", свідчать дані опитування "Левада-центру", проведеного до того, як стало відомо про обмін Надії Савченко і на Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

При цьому 5% вважали, що вирок "дуже суворий і несправедливий", 7% - заявили, що "це не судове рішення, а показова розправа над нею", 21% - "нічого не чули" про вирок, а 10% не змогли відповісти.

Половина мешканців Росії (48%) заявили, щоб "Надія Савченко повинна відбувати весь свій термін у Росії", 38% вибрали варіант "Надію Савченко краще обміняти на росіян, засуджених українським судом", а 14% не змогли відповісти.

Опитування "Левада-центру" було проведено 20 – 23 травня 2016 року серед 1600 осіб. Заявлена похибка - 3,4%.

Нагадаємо, що 25 травня Україна і Росія обміняли спецназівців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова і українську льотчика Надію Савченко. Президенти двох країн підписали укази про помилування. З проханням про помилування Єрофєєва і Александрова виступили їхні адвокати. Савченко ще 23 березня заборонила своїм адвокатам подавати прохання про помилування. З проханням помилувати Савченко до Путіна звернулися вдови журналістів, загиблих при обстрілі блокпоста терористів у Луганській області у 2014 році.