UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білоруських активістів не пустили на підтримку Євромайдана

Білорусів, які прямували з Мінська до Києва 7 грудня, було затримано на польсько-українському кордоні. Під одним з сидінь автобуса було виявлено пакетик з наркотиками.

Екс-кандидат у президенти Білорусі, лідер громадської кампанії "Говори правду" Володимир Некляєв заявив про арешт білоруських активістів, які прямували в Київ на Євромайдан. Про це опозиціонер розповів, виступаючи в суботу, 7 грудня, у столиці України.

"Сьогодні мітингувальники на Майдані виражають не тільки голос України, але і голос Білорусі", - заявив Він.

Пригоди активістів, орендували автобус для поїздки з Мінська до Києва, почалися ще на території Білорусі. Машина була зупинена співробітниками КДБ, транспортної міліції та ДАІ. Автобус заарештували, але частина людей своїми силами змогла дістатися до Гомеля і купити квитки на рейсовий автобус до Чернігова. При цьому, як повідомив активіст громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Максим Вінярський, у всіх пасажирів переписали паспорта.

Після перетину білорусько-українського кордону, українські прикордонники допитали всіх білорусів, що знаходилися в автобусі. Допити знімали на камеру, у активістів вимагали розписку про неучасть у масових заходах. Коли ця процедура завершилася, до автобуса підійшов наряд з собакою. Під одним із сидінь, міліцейський пес виявив пакетик з наркотиками. Всі пасажири автобуса були затримані. !zn