UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білоруські військові готують великий прорив мігрантів на територію Польщі – відео

Іноземці отримують обладнання та  сльозогінний газ.

Білоруські військові впродовж неділі, 14 листопада, готуються до великої спроби перетину кордону з Польщею, інформує Прикордонна варта Польщі в Twitter.
 Зазначається, що після спроб прорвати кордон в околицях Кузніци, де розміщений табір мігрантів, спостерігається значне скупчення озброєних представників білоруських служб.

"Ми помічаємо хвилювання серед мігрантів. Також був фургон для телетрансляції. Деякі намети починають зникати. Іноземці отримують інструкції, обладнання та сльозогінний газ. Ви можете бачити, що та сторона сьогодні готується до великої спроби перетину кордону. Наші сили готові до дій", - йдеться в повідомленні.

У суботу, 13 листопада, група з 50 мігрантів з Близького Сходу силою прорвалася з Білорусі на територію Польщі в районі населеного пункту Стажина.

Раніше повідомлялося, що польська поліція виявила поблизу кордону з Білоруссю в районі населеного пункту Вулька Тереховська тіло громадянина Сирії.

Читайте також: Білорусь широко використовує міграцію з політичною метою: країни-члени ЄС зробили заяву

Докладніше про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща вирішуватиме міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість".