UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь випередила Україну по кількості заражених коронавірусом

За словами Лукашенка, за умови погіршення ситуації буде прийнято рішення про самоізоляції і скасування масових заходів, але "поки в цьому немає необхідності".

У Білорусі кількість тих, що заразилися новим коронавірусом SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19, зросла до 8022. За час пандемії влада країни повідомило про 60 померлих.

У Міністерстві охорони здоров'я Білорусі в четвер розповіли, що кількість заражених за добу зросла на 741 особи.

За станом на ранок 23 квітня Україні зафіксовано 7 170 випадків зараження коронавірусом. Всього за добу хворобу діагностували у 578 осіб. За весь час у країні було проведено 72 296 досліджень. Згідно з даними МОЗ, 504 людини вже одужали, 187 - померли.

Через те, що у Білорусі на фоні пандемії у світі не скасували масові заходи та не ввели інші обмеження, в країну прибули представники ВООЗ для інспекції ситуації. Так місія дала певні рекомендації, яких в подальшому слід дотримуватися для мінімізації ризиків інфікування. Серед таких: введення карантину або комендантської години, скасування громадських заходів, інформування населення щодо поточної ситуації, дистанціювання, продовження надання основних медичних послуг, а також соціально-економічної підтримки нужденним, особливо найбільш вразливим верствам населення.

Раніше повідомлялося, що ВООЗ закликала Білорусь підготувати лікарні для інфікованих COVID-19. 11 квітня в Мінську на зустрічі з журналістами експерти ВООЗ закликали не ігнорувати епідемію.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав "несусвітньою дурістю" носіння захисних масок в школах. Білоруський президент також вважає, що ті, хто змушує дітей носити захисні маски, користуватися "горючими антисептиками на етанолі" і розсаджує по класу, просто займаються "окозамилюванням і показухою".

У Білорусі двічі продовжували весняні шкільні канікули, які почалися 30 березня. У п'ятницю міністерство освіти вирішило відновити навчання у школах Білорусі з 20 квітня, але в перший день чверті в школу прийшли тільки 30-40% учнів.