UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь та Росія готують спільні навчання ВПС

Країни мають намір провести тактичні навчання ВПС.

Білорусь та Росія продовжують нарощувати спільне угруповання військ у Білорусі та готують спільні навчання ВПС, повідомило у четвер білоруське оборонне відомство.

У міністерстві заявили, що метою створення таких об'єднаних сил є "зміцнення охорони та оборони Союзної держави (Росії та Білорусі)".

«Особовий склад, озброєння, військова та спеціальна техніка Збройних Сил Російської Федерації продовжуватимуть надходити до Республіки Білорусь», — йдеться у повідомленні Міноборони РБ.

Крім того, зазначили у військовому відомстві, з метою підвищення рівня бойової підготовки авіаційних підрозділів збройних сил Білорусі та Росії, які входять до складу авіаційного компоненту РГВ(С), планується проведення спільного льотно-тактичного навчання.

За задумом тактичні навчання ВПС покликані «підвищити рівень бойової підготовки авіаційних частин». У міністерстві не розкрили дату майбутніх навчань та не повідомили подробиць.

Читайте також: До Білорусі прилетів російський літак, що наводить цілі

Зазначимо, представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що президент Росії Володимир Путін після неодноразових погроз застосувати ядерну зброю, розглядає територію окупованого Криму та Білорусі як майданчики для проведення ядерних провокацій.