UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь розпочала навчання в області, що межує з Литвою та Польщею

У РБ кажуть, що переймають досвід росіян у війні проти України.

Білорусь 7 серпня розпочала командно-штабні навчання на Гозькому полігоні та деяких інших ділянках Гродненської області, про що повідомило білоруське Міноборони. Зазначимо, що область межує з Литвою та Польщею.

«Сьогодні розпочинається командно-штабне вчення із 6-ю окремою гвардійською механізованою бригадою. Навчання проходитиме на полігоні Гозькому та ділянках місцевості у Гродненській області. Під час навчання будуть відпрацьовані питання управління підрозділами під час ведення бойових дій», – заявили у Міноборони Білорусі.

Там заявили, що під час підготовки навчань білоруські військові використали досвід росіян у війні проти України, яку Росія та режим Лукашенка називають «спеціальною військовою операцією». Під досвідом Міноборони РБ має на увазі:

«Під час навчально-бойових дій буде відпрацьовано питання тактичної медицини, зокрема евакуації умовно поранених», – додали у білоруському відомстві.

Читайте також: Закриття пунктів пропуску між Литвою та Білорусією повʼязано з боротьбою з контрабандою 

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявляв про посилення охорони кордону з Білорусією, готовність її закрити та підкріплення з боку армії.

Під час навчань у Білорусі « вагнерівці» шукають новобранців. Про це українському Центру національного спротиву стало відомо від підпілля серед військовослужбовців ЗС РБ, які проходять навчання під керівництвом інструкторів цієї ПВК.