UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь оголосила Світлану Тіхановську в міжнародний розшук - росЗМІ

Тіхановську звинувачують у закликах до повалення конституційного ладу і діях, спрямованих на заподіяння шкоди нацбезпеці.

Лідерку білоруської опозиції і колишню кандидатку в президенти Світлану Тіхановську Білорусь оголосила в міжнародний розшук за статтею про заклики до повалення конституційного ладу, передають росЗМІ з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Росії.

Отримання запиту на розшук Тіхановської за ч. 3 ст. 361 Кримінального кодексу Білорусі (заклики до повалення конституційного ладу і дії, спрямовані на шкоду нацбезпеки) підтвердили в МВС РФ.

Санкція за цією статтею передбачає від трьох до п'яти років колонії.
Читайте також: Тіхановська оголосила ультиматум Лукашенку та назвала вимоги до режиму
Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Світлану Тіхановську в розшук. Тіхановська відреагувала на це словами: "Треба, напевно, перевірити поштову скриньку. Я взагалі не знала, що я в якійсь кримінальній справ в Білорусі, тим більше в Росії". У свою чергу, в штабі опозиціонерки назвали оголошення в розшук Тіхановської "малоцікавим".

Також повідомлялося, що внесення Тіхановської в базу розшуку МВС - технічний аспект взаємодії союзних держав, а кримінальну справу проти опозиціонерки в Росії не порушували.