UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь, можливо, збиватиме російські дрони, які залітають на її територію. Але не всі

Лукашенко підіграє РФ та її мілітарі-блогерам, коли стверджує, що ці БпЛА залетіли з території України, наголошує Бульба. 

Останнім часом під час нічних нальотів на Україну російські дрони-камікадзе все частіше стали залітати на території Білорусі. Засновник білоруської організації "Білий легіон" Сергій Бульба заявив, що тамтешній диктатор Аляксандр Лукашенко дозволить збивати ці безпілотники, якщо вони будуть становити загрозу для інфраструктури чи цивільних людей. 

Бульба під час телеефіру на "Київ 24" назвав спектаклем для підігравання Росії заяву самопроголошеного президента РБ кілька днів тому про те, що республіка нібито збила 13 Shahed, які летіли з України. Те ж стосується інциденту, коли там 5 вересня підіймали винищувачі, аби збити БпЛА. Після цього російські мілітарі-блогери брехали, що об'єкти залетіли у Білорусь з Харківської області. 

"Але це лише російські блогери. Схожа інформація з’явилася в Мозирській районній газеті, — розповів Бульба. — Вони спочатку стверджували, що це український дрон, але потім зняли цю інформацію".

Читайте також: Посилення кордону з Білорусью: Кабмін ухвалив рішення щодо зони відчуження

Нагадаємо, у серпні Білорусь звинуватила Україну в тому, що дрони нібито ЗСУ порушують повітряний простір республіки. Через це у Мінську вирішили перекинути до кордону військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, а також реактивні системи "Полонез" і комплекси "Іскандер". Але українські прикордонники їх там досі не бачили. Також РБ пригрозила закрити українське посольство у Мінську. У МЗС у відповідь закликали не розпалювати антиукраїнські настрої та не "створювати враження" загроз з боку нашої країни.