UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля кордону з Україною після «втручання» зійшов із рейок російський потяг. Імовірно, був підрив

Більше десятка вагонів опинилися на землі.

У Білгородській області РФ вантажний поїзд зійшов із рейок після ймовірного втручання у роботу залізниці. У мережі пишуть про вибух. Подія розслідується як терористичний акт.

Інцидент стався 10 вересня у Новооскольському міському окрузі, повідомив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков.

Читайте також: У РФ перекинувся пасажирський потяг. ЗМІ пишуть про 140 постраждалих

За його словами, унаслідок незаконного втручання у роботу залізничного транспорту зійшов із колії локомотив і кілька порожніх вагонів вантажного поїзда. Постраждалих нібито немає, а пасажирські поїзди, які курсують цією ділянкою, спрямували в об’їзд.

Низка російський Telegram-каналів пише, що аварія сталася у результаті підриву.

Російське агентство "РИА Новости", посилаючись на керівництво залізниці, уточнило, що з рейок зійшли 11 вагонів та локомотив. Наразі тривають роботи з відновлення пошкодженого залізничного полотна та контактної мережі.

Слідчий комітет Росії уже порушив кримінальну справу за фактом ймовірного теракту.

Читайте також: Партизани влаштували диверсію на залізниці, яка з'єднує РФ і Маріуполь

Нагадаємо, у Волгоградській області Росії зійшов із рейок вантажний потяг. Імовірною причиною інциденту стала атака безпілотника. Це сталося у районі станції Котлубань. Тоді російські пропагандисти повідомляли, що в результаті атаки дрону спалахнули два вагони з паливом, після чого одна цистерна вибухнула, а частина нафтопродуктів розлилася на землю і викликала пожежу. Загалом із рейок зійшли вісім вагонів поїзда.