UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біля берегів Італії затонула супер'яхта британського технологічного генія Майка Лінча

Зниклого безвісти мільярдера називали британським Біллом Гейтсом

Біля берегів Італії, неподалік від Палермо, затонула розкішна супер'яхта відомого британського технологічного магната Майка Лінча. Близько п'ятої години ранку судно потрапило у епіцентр  раптового шторму і за лічені хвилини, зруйноване, затонуло.

Про трагедію на морі повідомила британська Daily mail.

Читайте також: Білл Гейтс закликав багатих активніше ділитися з бідними

Дружина Лінча, 57-річна Анджела Бакарес, та ще 14 людей були врятовані. 35-річну британку і її однорічну дитину дістали з хвиль пасажири вітрильника, який був неподалік.

А от шестеро пасажирів, серед яких були громадяни Великої Британії та США, досі вважаються зниклими безвісти,.

Біля судна, яке затонуло на глибині  50 м, працюють водолази.Поки що знайдено тіло чоловіка, ймовірно, громадянина Канади, який працював шеф-кухарем на судні.

Існують побоювання, що ті, хто досі вважається зниклими безвісти, опинилися в пастці у своїх каютах, а дайвери раніше розповіли, що бачили «тіла через ілюмінатори» яхти, як повідомляють італійські ЗМІ.

Трагедія сталася всього через кілька тижнів після того, як у червні суд присяжних у Сан-Франциско зняв з Лінча кримінальні звинувачення, виправдавши підприємця після 12-річної судової тяганини щодо продажу його фірми Autonomy компанії Hewlett-Packard за 11 мільярдів доларів у 2011 році.

Читайте також: Яхта Медведчука Royal Romance не може залишити кордонів ЄС – Офіс Генпрокурора

59-річного технологічного генія Майка Лінча називали британським Біллом Гейтсом. Його статки оцінюють у 852 мільйони фунтів стерлінгів. Саме йому, як припускають, належала потонула яхта Bayesian.

Сходження Лінча до слави і багатства було відзначено як велика і новаторська історія успіху в Британії, він був нагороджений орденом Британської імперії 2006 року за заслуги в підприємництві.