UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кабулі було два вибухи, повідомляється про 60 постраждалих

Хоча різні ЗМІ повідомляють про різне число постраждалих.

Пентагон підтвердив другий вибух біля аеропорту Кабула і «велике число жертв», повідомив у Twitter спікер Джон Кірбі. При цьому повідомляється про те, що постраждати могли щонайменше від 30 до 60 осіб.

«Ми можемо підтвердити, що вибух біля воріт аеропорту був результатом комплексної атаки, в результаті якої загинуло низка жителів США і цивільного населення. Ми також можемо підтвердити,  принаймні про ще один вибух в готелі Baron або поруч з ним, недалеко від аеропорту. Будемо продовжувати оновлювати», - написав Кірбі.

В італійському медичному центрі Emergency повідомили про те, що до них доставили 30 постраждалих в результаті вибуху. З них шестеро померли після прибуття.

 

Водночас ToloNews, посилаючись на талібів, пише про 52 постраждалих. При цьому точних жертв терористи не називають.

Однак журналіст «Аль-Джазіри» повідомляє про 60 поранених в результаті вибуху.

Повідомлялося про те, що біля аеропорту Кабула прогримів вибух через терориста-смертника. Спочатку число постраждалих і загиблих не називалося. Пізніше з різних ЗМІ стало відомо, що загинули як мінімум від 11 до 13 осіб, серед яких діти.

Читайте також: США і Великобританія попередили своїх громадян, щоб вони покинули аеропорт Кабула

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що ризики вчинення терактів поблизу аеропорту Кабула збільшуються з кожним днем, і поки терористичне угрупування «Талібан» не дасть згоду, продовжити терміни евакуації людей з Афганістану стане можливим. При цьому вдень заступник міністра оборони Британії Джеймс Хіппі не так давно говорив про те, що теракт в аеропорту Кабула може статися в найближчі години.

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що ризики здійснення терактів поблизу аеропорту Кабула зростають з кожним днем, і поки терористичне угруповання «Талібан» не дасть згоду, продовжити терміни евакуації людей з Афганістану стане можливим.

15 серпня таліби увійшли в Кабул, і президент Афганістану Ашраф Гані покинув країну. Перед цим протягом менш ніж двох тижнів «Талібан» взяв під контроль більшу частину провінцій Афганістану.

Опорою опору талібів знову стала провінція Панджшер на півночі країни. Керівництво взяло на себе віцепрезидент Афганістану Амрулла Салех і син легендарного командира моджахедів Ахмад Масуд. Після захоплення влади в Афганістані талібами держави почали евакуювати своїх громадян з цієї країни.

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні - в статті Миколи Замікули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?», А також в матеріалі Олексія Їжака «Трагедія Афганістану: «Талібан» прийшов»для читачів ZN.UA.