UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім звинуватив радикальних лівих демократів у зриві імміграційної реформи

Жоден із законопроектів не набрав достатню кількість голосів сенаторів.

Сенат у четвер, 15 лютого, не зміг проголосувати за жоден із чотирьох запропонованих законопроектів щодо зміни імміграційної системи. Білий дім висловив обурення у зв'язку з цим та звинуватив у зриві рефори радикальних демократів, передає ТАСС з посиланням на заяву прес-секретаря Адміністрації президента Сару Сандерс.

За її словами, "компромісний" законопроект, внесений сенатором-республіканцем Чарльзом Грасслі (штат Айова), був фактично законодавчим втіленням імміграційного плану президента Дональда Трампа, однак набрав найменшу кількість голосів – 39. Згідно з документом, дітям нелегальних мігрантів, яких батьки ввезли в країну до повноліття, надавався законний статус; передбачалося виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою; скасовувалися візова лотерея і ланцюгові міграції.

"Вони (демократи) заблокували вкрай щедру пропозицію з видачі громадянства, тому що в ньому також були закладені реформи, спрямовані на захист кордону та посилення нашої імміграційної системи", - зазначила Сандерс.

У зриві реформи вона звинуватила радикальних лівих, які тримають у заручниках Демократичну партію.

"Тим не менш демократи Шумера вважали за краще саботувати законопроект, тому що є заручниками радикальних лівих в своїй же партії, які виступають проти будь-якого імміграційного контролю. Поки демократи-радикали Шумера будуть разом добиватися відкритих кордонів, адміністрація Трампа продовжить виступати на захист американського народу", - резюмувала прес-секретар Білого дому.

Додамо, що обговорення імміграційної реформи буде продовжено. Про це республіканці і демократи домовилися ще під час дебатів щодо плану бюджету на 2018 і 2019 роки.

У середу, 14 лютого, повідомлялося, що група демократів і республіканців Сенату США змогла досягти згоди щодо деяких положень законопроекту про імміграційну реформу, однак не зовсім у так, як цього вимагав президент Дональд Трамп. Зокрема, сенатори пропонували виділити 25 мільярдів доларів на будівництво стіни не одним платежем, а частинами по 2,5 мільярди щороку. Також вони виступили проти закриття програми візової лотереї, коли будь-хто у світі міг виграти "Грін карту", що дозволяє легально жити та працювати в Сполучених Штатах.

30 січня під час виступу в Конгресі Дональд Трамп представив свою нову імміграційну програму. У рамках плану також передбачається система надання громадянства для 1,8 мільйонів незаконних мігрантів, які потрапили в США дітьми, зміцнення системи прикордонного контролю і обмеження на в'їзд сімей мігрантів.

Окремо лідер країни наголосив, що буде припинена візова лотерея - програма, при якій довільно видавалися "Грін-карти" без будь-якої оглядки на навички та особисті якості мігрантів або безпеку нашого населення.

Також нещодавно Білий дім заявив, що розглядає можливість обмежити використання іммігрантами соціальних пільг, що фінансуються з кишені платників податків, та різко зменшити, таким чином, легальну імміграцію.

Згідно з новими правилами, що розробив Департамент внутрішньої безпеки, іноземці можуть не отримати дозвіл на постійне місце проживання, якщо вони або їхні діти користувалися соціальними пільгами.