UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім повинен негайно відновити акредитацію журналіста CNN

Окружний суд виніс відповідну постанову.

Окружний суд у Вашингтоні постановив, що адміністрація президента США Дональда Трампа має відновити акредитацію журналіста CNN Джима Акости в Білий дім, повідомляє агентство Associated Press.

Згідно з рішенням суду, Білий дім повинен відновити його акредитацію "негайно", доки позов знаходиться на розгляді в суді.

Телеканал CNN подав в суд на Трампа і ще 5 осіб в його адміністрації за позбавлення акредитації Джима Акости в Білому домі. Журналіста позбавили акредитації після перепалки з Трампом. Президент США назвав кореспондента "грубою і жахливою людиною", а журналістів CNN - "ворогами народу".

Акоста запитав президента, чи не є "демонізація" каравану мігрантів політичним трюком напередодні виборів, на що Трамп відповів, що США мають потребу в людях і порадив журналісту займатися своєю справою. При цьому Трамп відмовився відповідати на друге запитання, поставлене журналістом, щодо розслідування російської справи."Мене не цікавить російське розслідування, тому що це обман", - заявив американський президент. Після чого додав, що CNN має бути соромно за такого репортера як Акоста.

Позивачі в особі телеканалу і Акости заявили, що Трамп і його адміністрація порушили їх права, гарантовані першою і п'ятою поправкою до Конституції США. Перша поправка, зокрема, гарантує свободу преси в США. П'ята поправка дозволяє громадянам США не свідчити проти себе.

Раніше повідомлялося, що "улюблений канал Трампа" Fox News виступить свідком за позовом CNN проти Трампа.