UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Безрозсудні» ракетні запуски Північної Кореї потребують глобальної відповіді – G7

Країни працюють над протидією загрози від КНДР.

Міжнародна спільнота має дати рішучу відповідь на «безрозсудне» нарощування ядерного потенціалу і ракетні запуски Північної Кореї.

Про це йдеться у заяві міністрів закордонних справ країн «Великої сімки» після того, як Пхеньян повідомив, що випробував нову міжконтинентальну балістичну ракету, здатну досягти США, пише «Голос Америки».

Читайте також: Стримування загрози з боку КНДР: атомний підводний човен США прибув до Південної Кореї 

«Повторювані безрозсудні дії Північної Кореї повинні отримати швидку, об'єднану і рішучу міжнародну відповідь, особливо з боку Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй», – наголосили в G7.

Північна Корея заявила, що її лідер Кім Чен Ин керував запуском і застеріг Вашингтон, який зміцнив зв'язки з Південною Кореєю, від ухвалення будь-якого «неправильного рішення».

Рада Безпеки прийняла багато резолюцій, які закликають КНДР припинити свої ядерні та балістичні ракетні програми з того часу, як вона вперше провела ядерне випробування в 2006 році. Але Китай, найближчий партнер Північної Кореї, і Росія – обидва мають право вето в Раді Безпеки – виступили проти подальшого посилення санкцій.

Читайте також: США та Південна Корея розроблять спільні керівні принципи ядерного захисту від загрози з боку КНДР

У відповідь Південна Корея, Сполучені Штати та Японія 19 грудня запустили систему обміну інформацією про північнокорейські балістичні ракети в режимі реального часу. Країни також розробили багаторічні плани тристоронніх військових навчань. Вони проходитимуть із наступного року, щоб краще реагувати на зростання ракетних та ядерних загроз із боку Північної Кореї.