UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безпілотник хуситів вночі атакував Тель-Авів, є поранені та загиблі

В Ізраїлі у Тель-Авіві в ніч на п’ятницю, 19 липня, впав та вибухнув безпілотник. Вибух пролунав на перетині вулиць Бен-Єгуда і Шалом-Алейхе, приблизно за 100 метрів від консульства США. Як пише Times of Israel, наразі відомо про одну загиблу людину та сімох постраждалих.

Атака відбулась близько 3:00 ранку, БПЛА атакував місто зі сторони моря. При цьому повітряну тривогу в місті не оголошували.

Вибух пролунав через кілька годин після того, як ізраїльські військові заявили про ліквідацію високопоставленого командира підтримуваного Іраном угрупування Хезболла на півдні Лівану.

Читайте також: Переговори про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом зіткнулися з чотирма основними проблемами — Bloomberg

Згідно з заявою ізраїльських збройних сил, БПЛА встигли перед атакою ідентифікувати, але через помилку людини протиповітряна оборона його не ліквідувала, а  також не була оголошена повітряна тривога.

Відповідальність за «військову операцію» в Тель-Авіві  уже взяли на себе єменські хусити, яких підтримує Іран. Видання зазначає, що загалом хусити випустили у бік міста чотири ударні безпілотники та одну балістичну ракету, більшість з яких збили американські військові.

Речник єменських хуситів уже заявив, що угруповання атакувало Тель-Авів за допомогою безпілотника та продовжить атакувати Ізраїль «на знак солідарності з палестинцями у війні в Газі», а Тель-Авів і надалі залишатиметься основною мішенню.

У червні єменські хусити заявили, що провели військову операцію, атакувавши чотири кораблі в північному порту Хайфи в Ізраїлі. Ізраїльські сили, щоправда, атаку не підтверджували.