UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бербери влаштували погром у будівлі парламенту Лівії

Бербери на знак боротьби за свої культурні права увірвалися в будівлю Загального національного конгресу Лівії і влаштували в ній погром.

Представники берберської етнічної меншини розгромили будівлю парламенту Лівії у Тріполі. Оскільки у даний час парламент Лівії закрито на перерву до осінньої сесії, у результаті нападу берберів ніхто не постраждав, повідомляє Reuters.

За словами представника Загального національного конгресу Лівії, були втрачені деякі документи. Окрім того, бербери розбили вікна будівлі і потрощили меблі.

Раніше в той же день бербери провели акцію протесту перед будівлею Загального національного конгресу. Як з'ясувалося, бербери, які становлять близько 10% населення Лівії, протестують проти утиску їхніх прав. Вони вимагають, щоб влада країни визнала офіційною їхню мову, а також звільнила політичних ув'язнених.

Зазначимо, на початку липня бербери на знак протесту відкликали своїх представників з Загального національного конгресу. В кінці того ж місяця вони, об'єднавшись з іншими етнічними меншинами, туарегами і тубу, оголосили бойкот виборам у виборчу комісію. Окрім того, вони погрожували розпочати кампанію громадянської непокори.

Під час режиму Муаммара Каддафі бербери зазнавали репресій. У 2011 році представники етнічної меншини активно брали участь у збройному повстанні, під час якого був повалений Муаммар Каддафі. Так, у Західних Горах бербери складали основу повстанської армії. !zn

Читайте також:

Лівійський суд засудив до розстрілу двоюрідного брата Каддафі

ПАР погодилася повернути Лівії скарби Каддафі - гроші, золото, алмази

Лівія змінила офіційну назву країни