UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бельгія скасує спільне зобов'язання по маскам з 1 жовтня

По всій країні маски залишаться обов'язковими, а в в гостьовій сфері і магазинах масковий режим буде знято як для клієнтів, так і для персоналу.

Бельгія скасує спільне зобов'язання щодо носіння масок з 1 жовтня і розширить сферу використання квитка COVID Safe Ticket (CST), заявив прем'єр-міністр Олександр Де Кру, повідомляє The Brussels Times.

8,5 млн осіб в Бельгії зробили першу вакцинацію, а 84% дорослих в країні були повністю вакциновані. З 1 жовтня масковий режим в гостьовій сфері і магазинах буде знято як для клієнтів, так і для персоналу.

По всій країні маски залишаться обов'язковими: в громадському транспорті та на вокзалах, в установах охорони здоров'я (наприклад, в лікарнях і будинках догляду), а також для медичних та немедичних професій, таких як перукарні.

Більшість закладів буде відкрито для відвідувачів, які зможуть пред'явити документ про щеплення проти коронавірусу, негативний тест на COVID-19 або підтвердити факт перенесеного інфікування.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли можуть скасувати масковий режим

Тим часом більшість українців не підтримують введення обов'язкової вакцинації від коронавірусу для всіх повнолітніх громадян. «За» виступають трохи більше 23% опитаних, проти - майже 52%, свідчить опитування Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.