UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бельгія підвищила рівень загрози через новий антиісламський фільм

Житель Іспанії, натхненний скандально відомим фільмом "Невинність мусульман", зняв фільм "Невинний пророк" (The Innocent Prophet). Влада Бельгії у зв'язку з цим підвищила до третього ступеня за чотирибальною шкалою рівень терористичної загрози.

Міністерство внутрішніх справ Бельгії підвищило до третього ступеня за чотирибальною шкалою рівень терористичної загрози у зв'язку з майбутнім виходом чергового антиісламського фільму.

Стрічка "Невинний пророк" (The Innocent Prophet) знятий пакистанцем Імраном Фірасатом (Imran Firasat), який живе в Іспанії. За інформацією ЗМІ, пророк Ісламу представлений у фільмі в образливому для віруючих образі.

За словами Фірасата, на створення стрічки його надихнув створений у США скандально відомий фільм "Невинність мусульман". Поява в інтернеті фрагментів цього фільму, в якому пророк Мухаммед представлений в украй непривабливому вигляді, викликала різку реакцію у мусульманському світі. У низці країн пройшли акції протесту біля дипломатичних представництв США, а у Лівії був убитий посол США.



Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про "Невинність мусульман", як і раніше мало що відомо. З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії

28 листопада Суд в Єгипті заочно засудив до страти сімох християн, які брали участь у зйомках скандального фільму.

"Підсудні визнані винними в образі ісламської релігії шляхом прийняття участі у створенні фільму", - заявив суддя. !zn

Читайте також:

У Єгипті сімох християн засудили до смерті за участь у зйомках "Невинності мусульман"

Суд засудив продюсера "Невинності мусульман" до року в'язниці

Мусульмани України забороняти фільм про пророка Мухаммеда через суд не мають наміру