UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байкерам-улюбленцям Путіна виділять 266 га землі в окупованому Криму

Там вони нібито створять "спортивно-патріотичний" центр.

Російський байкерський клуб "Ночные волки" отримає в оренду земельну ділянку в Криму площею близько 266 га.

Дозвіл організації (офіційно вона іменується як "Молодіжна автономна некомерційна організація "Нічні вовки") надала окупаційна "влада" Севастополя. В документі від 12 травня, розміщеному на сайті "уряду Севастополя", йдеться, що ділянка буде виділена в Балаклавському районі міста біля гори Гасфорта "для розміщення багатофункціонального спортивно-патріотичного центру екстремальних видів спорту". Ставка оренди, термін якої становить 10 років, закріплена на рівні 0,1% від вартості ділянки (близько 1,4 млн рублів).

сайт "влади Севастополя"

Байкерський клуб "Нічні вовки", до якого прихильно ставиться російський президент Володимир Путін, відомий своєю активною пропагандою ідей Кремля. Останньою його гучною акцією був мотопробіг низкою міст від Москви до Берліна, приурочений до 9 травня. Кілька європейських країн, в тому числі Німеччина, негативно поставилися до цієї ініціативи, угледівши в ній політичний підтекст, і перешкодили проїзду більшості байкерів по їх території.

Раніше лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов офіційно підтвердив інформацію про отримання клубом 56 млн рублів з бюджету Росії.