UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден розповів про свій вплив на політику адміністрації Обами щодо України

За словами колишнього віце-президента, він користувався абсолютною довірою 44-го президента США.

Екс-віце-президент США Джозеф Байден заявив, що користувався беззастережною довірою 44-го президента Барака Обами, який доручив йому відповідати за ряд напрямків зовнішньої політики, зокрема, за Україну.

"Президенту не просто передати абсолютну владу за яким-небудь віце-президенту... Потрібна великв довіру, щоб президент сказав: "Ти займаєшся Іраком. Ти займаєшся Україною, Джо", - розповів Байден під час виступу в Пенсильванському університеті у четвер, 16 листопада, передає "Голос Америки".

Джозеф Байден обіймав посаду віце-президента в адміністрації Обами з 2008 по 2017 рік. Після інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа місце Байдена в Білому домі зайняв екс-губернатор Індіани Майк Пенс, а екс-віце-президент став професором Пенсільванського університету і головою "Центру дипломатії та глобальної взаємодії Пенн Байден".

Під час роботи в Адміністрації президента США Байден неодноразово відвідував Київ і підтримував постійний контакт з українським керівництвом.

Напередодні відставки віце-президент був з візитом у Києві. Під час зустрічі з українськими чиновниками Байден назвав боротьбу з корупцією питанням національної безпеки України.