UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден переміг Сандерса на праймеріз у шести штатах

Джо Байден впевнений, що саме він пройде на вибори від Демократичної партії.

Колишній віцепрезидент США Джо Байден зміг перемогти у шести штатах на праймеріз Демократичної партії. Він випередив Берні Сандерса, свого основного конкурента, у штатах Міссісіпі, Міссурі, Мічіган, Північна Дакота, Айдахо та Вашингтон, The Guardian.

У вівторок, 10 березня, кандидати на пост президента США від демократів змагались за 352 голоси делегатів літньої Національної конвенції Демократичної партії.

Щоб перемогти претендентові потрібно зібрати 1990 голосів серед 3979 делегатів. За числом делегатів Джо Байден вже випереджає Берні Сандерса. У кандидатів 664 та 573 голоси відповідно. Після підрахунків голосування 10 березня стане відомо, хто отримає голоси 47% всіх делегатів майбутнього партійного з'їзду.

Як зазначає The Guardian, виступаючи у Філадельфії, Байден звучав самовпевнено щодо результатів виборів і натякав, що його гонка проти президента Дональда Трампа скоро почнеться. Зауваження Байдена звучали як передвиборча промова, а не виступ кандидата, який ще не пройшов на вибори.

"Трохи більше тижня тому багато хто з заявляв, що моя кандидатура "мертва". Зараз ми дуже живі, - сказав Байден.

Згадавши Сандерса, Байден подякував йому і його прихильникам: "Я хочу подякувати Берні Сандерсу та його прихильникам за їх невтомну пристрасть. Ми маємо спільну метою і разом переможемо Дональда Трампа" - сказав Байден.

Читайте також: Трамп оголосив себе переможцем праймеріз в п'яти штатах

59-ті вибори президента Сполучених Штатів Америки заплановані на 3 листопада 2020 року. З'їзд Демократичної партії відбудеться з 13 по 16 липня в Мілуокі (штат Вісконсін). На ньому буде висунутий кандидат, який стане суперником Трампа в боротьбі за пост президента США. Республіканці зберуться на свій з'їзд з 24 по 27 серпня в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна).