UA / RU
Підтримати ZN.ua

Батько стрілка з Лас-Вегаса був одним з найбільш розшукуваних злочинців у списку ФБР

Він втік з в'язниці, де відбував 20-річне ув'язнення за розбійні пограбування.

© The Independent/Twitter
Бенджамін Паддок близько десяти років переховувався від агентів ФБР
Бенджамін Паддок близько десяти років переховувався від агентів ФБР
© The Independent/Twitter
Батько стрілка Бенджамін Педдок.

Батько стрілка з Лас-Вегаса Стівена Паддока, Бенджамін Паддок, у 60-х-70-х роках минулого століття знаходився у списку десяти найбільш розшукуваних Федеральним бюро розслідувань США злочинців.

Бенджамін Паддок перебував у розшуку ФБР з 10 червня 1969 по 5 травня 1977. Він втік з федеральної в'язниці в Техасі, де відбував 20-річне ув'язнення. Паддока-старшого знайшли через рік після того, як виключили зі списку найбільш розшукуваних злодіїв, передає The Independent з посиланням на дані американської спецслужби.

У переліку ФБР 1969 року говориться, що Бенджамін Паддок був визнаний винним у пограбуванні банку і крадіжці автомобіля.

Його називали "психопатом" і повідомляли, що він "застосував вогнепальну зброю при здійсненні банківських пограбувань".

Також повідомлялося, що Бенджамін Паддок мав суїцидальні нахили і розшукувався з приміткою "озброєний і дуже небезпечний".

Нагадаємо, що в ніч на 2 жовтня в Лас-Вегасі відбулася стрілянина, жертвами якої стали 58 осіб, понад 500 отримали поранення.

За даними поліції, підозрюваний - 64-річний мешканець Невади Стівен Педдок. Він відкрив вогонь по відвідувачам концерту, який проходив під відкритим небом, з вікна кімнати на 32-му поверсі готелю у розважальному комплексі Мандалай Бей.

Спочатку повідомлялося, що нападник був убитий прибула на місце поліцією. Проте пізніше влада випустили прес-реліз, в якому повідомляється, що стрілок вже був мертвий, коли в приміщення увірвався спецназ. Ймовірно, він наклав на себе руки.

Associated Press повідомило про те, що відповідальність за масове вбивство в Лас-Вегасі взяло на себе угруповання "Ісламська держава". Агентство відзначило при цьому, що жодного підтвердження цієї інформації терористи не представили.

За попередньою інформацією, громадян України серед постраждалих немає.