UA / RU
Підтримати ZN.ua

Батьки Царнаєвих збирають гроші, щоб переправити тіло Тамерлана до Росії

Батьки братів Царнаєвих мають намір поховати сина Тамерлана у Дагестані і збирають кошти на перевезення його тіла до Росії.

Батьки підозрюваних у бостонських вибухах братів Царнаєвих Зубейдат і Анзор Царнаєви мають намір поховати сина в Дагестані і збирають кошти на перевезення його тіла до Росії, повідомив батько братів.

"Ми хочемо забрати тіло сина до Росії і поховати його тут, але влада США перешкоджає цьому. Ми навіть збираємо гроші на перевезення тіла, але знову ж таки не знаю, що з цього вийде", - прокоментував ситуацію Анзор Царнаєв.

За його словами, влада США їм не виділяє землю для похорону сина. "Ховати ніде, у Штатах нам не дають землю. Я хотів сам поїхати в Америку, але поки не виходить. Але як мені здається, навіть якщо я знаходився там, було б не легше", - сказав Царнаєв-старший.

Як повідомлялося, влада трьох американських штатів - Масачусетса, Коннектикуту і Нью-Джерсі - відмовилася надати місця на кладовищі для поховання 26-річного Тамерлана Царнаєва.

Раніше з проханням доставити тіло Тамерлана Царнаєва до Росії до власника похоронного бюро міста Уорчестера Пітера Стефана звернулася його матір Зубейдат Царнаєва.

Нагадаємо, два вибухові пристрої спрацювали біля фінішної лінії міжнародного марафону у Бостоні 15 квітня. У результаті теракту загинули три людини, кількість постраждалих досягла 183 людей, багатьом з яких довелося ампутувати кінцівки.

Як було встановлено ФБР, пристрої, що стали причиною вибуху на фініші марафону у Бостоні, складалися зі скороварок, начинені вражаючими елементами.

19-річний Джохар Царнаєв, затриманий 20 квітня за підозрою в причетності до вибухів, тяжко поранений.

Його брат - Тамерлан Царнаєв - був убитий раніше під час перестрілки в місті Уотертаун під Бостоном.

Джохар Царнаєв вже почав давати свідчення. Так, він повідомив, що вони з братом планували теракт на День Незалежності США.

Також повідомлялося, що у США затримано ще трьох підозрюваних у причетності до теракту в Бостоні - двоє з них вихідці з Казахстану. !zn

Читайте також:

Три американських штати заборонили ховати Тамерлана Царнаєва

У вдови Царнаєва знайшли екстремістські матеріали

Брати Царнаєви планували стати смертниками на День незалежності США

Царнаєвих спеціально готували до теракту, - конгресмен