UA / RU
Підтримати ZN.ua

Башар Асад хоче завершити війну у Сирії за кілька місяців

Сирійський президент закликав жителів активно підтримати армію, "залізним кулаком" завдати удару по бойовикам, і висловив сподівання, що вже до наступного місяця Рамадан країна відновиться.

Президент Сирії Башар Асад заявив, що збройний конфлікт може бути завершено протягом декількох місяців, якщо населення буде активно допомагати сирійській армії відновлювати лад на території країни.

Під час своєї 45-хвилинної промови на сирійському телебаченні Башар Асад підкреслив, що політичний діалог з бойовиками неможливий.

"Жодній розсудливій людині не прийде в голову думка, що з тероризмом можна розібратися політичними засобами", - сказав він, додавши, що "по бойовикам слід завдати удару залізним кулаком".

За словами Асада, найбільших успіхів армія домагається у тих районах, де її активно підтримують жителі.

"Всі ті проблеми, з якими ми зараз стикаємося, пов'язані з питаннями безпеки, вирішити їх можна, тільки перемігши тероризм. Тому якщо ми переможемо у народній війні, то Сирія зможе протягом декількох місяців подолати цю кризу", - заявив він.

При цьому президент висловив сподівання, що "Сирія відновиться" вже до наступного місяця Рамадан.

Він зазначив, що армія домоглася "неймовірних успіхів на полі бою", а "терористичні угруповання та їхні іноземні спонсори", зневірившись розбити сирійські війська, перейшли до війни на виснаження.

Асад також заявив, що все більше бойовиків здаються владі заради повернення до мирного життя, а деякі навіть виступають на стороні урядових сил.

Він додав, що Сирії зараз треба вирішити, яким державою вона буде - "державою закону або державою, де влада належить злодіям і бандитам".

Війна у Сирії триває з березня 2011 року. За даними ООН, збройний конфлікт забрав життя вже понад 100 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

"Аль-Каїда" має намір захопити райони на півночі Сирії і оголосити про створення там ісламської держави

ЦРУ почало перекидання зброї для сирійських повстанців

Держсекретар США виступив за бомбардування Сирії, Пентагон - проти

Сирійські повстанці пообіцяли перемогти Асада американською зброєю за півроку