UA / RU
Підтримати ZN.ua

Башар Асад готовий залишити посаду президента Сирії, але не зараз

За словами Асада, він прийме рішення про те, чи буде балотуватися на пост президента Сирії у 2014 році напередодні виборів.

Президент Сирії Башар Асад готовий залишити свій пост, якщо це поліпшить ситуацію в країні, але вважає, що зараз йому треба залишатися на своєму місці, заявив він в інтерв'ю італійському телеканалу RaiNews24.

"Якщо те, що я покину свій пост, поліпшить ситуацію, я готовий піти на це. Але зараз я повинен залишатися президентом", - заявив він.

"Під час шторму не можна залишати корабель. Моя місія - привести цей корабель у порт і не кидати його", - додав Асад.

Водночас він зазначив, що Дамаск не має наміру в рамках "Женеви-2" вести переговори з озброєною опозицією, якщо та не складе зброю.

"Якщо повстанці озброєні, то це вже не опозиція, а терористи. І ми не можемо вести дискусії ні з терористами, ні з "Аль-Каїдою" та її прихильниками, ні з тими, хто закликає до військового втручання в Сирію", - заявив він.

"Якщо вони складуть зброю, то ми готові до діалогу з ними (на конференції "Женева-2")", - додав Асад.

Сирійський президент також заявив про готовність офіційного Дамаска дотримуватися висунутих Радою Безпеки ООН умов щодо хімзброї.

"Ми приєдналися до міжнародної угоди проти придбання і застосування хімічної зброї ще до того, як була прийнята резолюція", - сказав Асад в інтерв'ю італійському ТБ.

Раніше в неділю міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем заявив про готовність уряду країни виконувати умови резолюції, передбачає ліквідацію хімічної зброї. !zn

Читайте також:

Бойовики "Аль-Каїди" почали вводити на зайнятих сирійських територіях правила шаріату

Human Rights Watch розкритикувала резолюцію РБ ООН по Сирії

Радбез ООН одноголосно прийняла резолюцію щодо химоружию в Сирії

Україна не зможе взяти участь у ліквідації сирійської хімзброї, незважаючи на обіцянку Януковича