UA / RU
Підтримати ZN.ua

Барак та Мішель Обами підтримали кандидатуру Гарріс на виборах президента США

Камала Гарріс напередодні офіційна заявила, що балотуватиметься в президенти.

Експрезидент США Барак Обама та його дружина Мішель Обама заявили, що підтримують кандидатуру Камали Гарріс на виборах. Вони про це написали на своїх сторінках у соцмережі Х.

«Раніше цього тижня ми з Мішель подзвонили нашому другові Камалі Гарріс. Ми сказали їй, що вважаємо, що з неї вийде фантастичний президент Сполучених Штатів, і що вона має нашу повну підтримку. У цей критичний для нашої країни момент ми зробимо все можливе, щоб вона перемогла в листопаді. Ми сподіваємося, що ви приєднаєтесь до нас», – написав Барак Обама.

Своєю чергою колишня перша леді зазначила, що рада разом із чоловіком підтримати кандидатуру Гарріс.

«Я так пишаюся своєю дівчинкою Камалою. Ми з Бараком дуже раді підтримати її як кандидата від Демократичної партії через її позитив, почуття гумору та здатність нести світло й надію людям по всій країні. Ми за тобою, Камало Гарріс», – написала Мішель Обама.

Читайте також: З якими трьома зовнішньополітичними випробуваннями зіштовхнеться Камала Гарріс? — Bloomberg

Напередодні Камала Гарріс офіційно заявила, що братиме участь у виборах президента США. При цьому вона скорочує «розрив» із кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом. Зокрема, опитування New York Times/Siena College показує однакові рейтинги суперників. Трамп випереджає Гарріс лише на один відсотковий пункт: 48% проти 47%. Нові цифри є багатообіцяльним знаком для демократів. Також Гарріс має широку підтримку серед молодих виборців. Водночас опитування виявили ознаки важкої боротьби в ключових штатах.

Детальніше про передвиборчу ситуацію в США розповідав Олег Шамшур у статті «Чи  покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року».