UA / RU
Підтримати ZN.ua

Баку заявив про порушення Єреваном угоди про перемир'я в Нагірному Карабаху

У Міноборони Вірменії спростували заяву азербайджанської сторони про порушення перемир'я.

У понеділок, 26 жовтня, о 06:00 за київським часом набуло чинності чергове перемир'я в Нагірному Карабаху між Вірменією і Азербайджаном. Однак незважаючи на це, в Міністерстві оборони Азербайджану майже відразу заявили про порушення угоди збройними силами Вірменії.

"Не дивлячись на оголошення нового гуманітарного режиму припинення вогню з 26 жовтня о 08:00, збройні сили Вірменії знову грубо порушили угоду", - йдеться в повідомленні Міноборони в Twitter.

Уточнюється, що в 08.05 збройні сили Вірменії порушили нове гуманітарне припинення вогню і обстріляли частини азербайджанської армії, розташовані в селі Сафія Лачинського району з боку міста Лачін.

Відзначається, що перед початком перемир'я прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пообіцяв, що вірменська сторона буде дотримуватися режиму припинення вогню в Нагірному Карабаху.

"Як і було погоджено вчора у Вашингтоні за посередництва США, вірменська сторона з 8:00 буде дотримуватися повного режиму припинення вогню", - написав Пашинян в Facebook.

Читайте також: Вірменія заявляє про докази участі військових Туреччини в конфлікті в Нагірному Карабасі

Нагадаємо, 10 жовтня міністри закордонних справ Вірменії, Азербайджану та Росії Зограб Мнацаканян, Джейхун Байрамов і Сергій Лавров взяли спільний документ за підсумками переговорів в Москві щодо Нагірного Карабаху. 

За словами Лаврова, на переговорах з приводу невизнаної "республіки" досягнута домовленість про припинення вогню з 12:00 (за Києвом) 10 жовтня.

Баку почало наступ в Нагірному Карабаху, прагнучи відновити суверенітет над регіоном. Найближчі дні покажуть, чи вдасться Азербайджану досягти своєї мети. Поки ж азербайджанська армія взяла під контроль шість населених пунктів регіону і кілька стратегічних висот в зоні конфлікту. Про те, що відбувається в Нагірному Карабаху, читайте в статті Володимира Кравченка «Осіннє загострення» і «Позиційні бої не місцевіого  значення».