UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден звинуватив Трампа в неповазі до американців

На думку Байдена, поведінка Трампа надзвичайна.

Обраний президент США Джо Байден заявив, що чинний глава держави Дональд Трамп відмовився поважати волю народу, коли вирішив через суд домогтися скасування виборів в декількох штатах, передає Bloomberg.

«Це настільки екстремальна позиція, якої ми раніше не бачили. Ця позиція - відмова визнати волю народу, відмова поважати принцип верховенства права і відмова поважати нашу конституцію », - заявив Байден на прес-конференції в Вілмінгтоні.

Колишній віце-президент підтримав рішення Верховного суду, який повністю відкинув поданий Техасом позов про скасування результатів виборів в чотирьох штатах - Джорджії, Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині.

Штат не зміг довести своє право звертатися з такими вимогами на законних підставах. Як пояснив ВС в короткому непідписаному постанові, Техас не зміг довести, що у нього є законне право звертатися з такими вимогами. На думку суду, він не продемонстрував «юридично обґрунтований інтерес до того, як вибори проводяться в інших штатах».

«Це чіткий сигнал президенту Трампу, що ВС не братиме участі в нападі на нашу демократію», - додав Байден.

Читайте також: Американські прокурори активізували розслідування справи Гантера Байдена і Burisma

Нагадаємо, багато світових лідерів вже привітали демократа Джо Байдена з перемогою на виборах президента США. Команда Байдена вже готується до переходу в Білий дім, але Дональд Трамп ще не поступився і, ймовірно, не збирається визнавати свою поразку.