UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден зустрінеться з Нетаньягу у Білому домі 25 липня — американський чиновник

Лідери обговорять важливі питання.

Очікується, що президент США Джо Байден зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїля Беньяміном Нетаньягу в четвер, 25 липня у Білому домі, повідомив американський чиновник. Лідери мають обговорити шляхи досягнення угоди про припинення вогню між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС в Газі, а також Іран та інші теми, пише Reuters.

Це буде перша зустріч Байдена з іноземним лідером відтоді, як він вирішив не балотуватися на другий термін і підтримав віцепрезидента Камалу Гарріс як свого наступника на посаді кандидата в президенти від Демократичної партії.

Раніше ми повідомляли, що Камала Гарріс пропустить виступ Нетаньягу на спільному засіданні Конгресу США, який запланований на 24 липня. Причиною відсутності Гарріс на виступі ізраїльського прем’єра її помічник назвав заплановану раніше подію.

Читайте також: Радник з питань національної безпеки США вважає, що виступ Нетаньягу в Конгресі пройде добре — Politico

Крім того, газета The Hill зазначала, що триденний візит прем'єр-міністра Ізраїля Беньяміна Нетаньягу до Вашингтона може продемонструвати глибокі розбіжності між демократами й республіканцями щодо політики США стосовно Ізраїля.