UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден заявив, що планує переобратися в 2024 році

Байден дав першу прес-конференцію з моменту інавгурації.

Президент США Джо Байден заявив у четвер, що планує переобратися в 2024 році. Про це він сказав на своїй першій офіційній прес-конференції з моменту його інавгурації в січні

78-річний Байден - став найстарішою людиною, яку обрали на посаду президента в історії США, і були припущення, що він буде служити тільки один чотирирічний термін.

Байден закликав республіканців в Конгресі США допомогти йому просунутися вперед зі своїм порядком денним або «продовжити політику поділу», оскільки він бере на себе такі питання, як контроль над зброєю, зміна клімату та імміграційна реформа.

«Все, що я знаю, це те, що мене найняли для вирішення проблем, а не для створення розбіжностей», - сказав він, передає Reuters.

Байден сказав, що зростання міграції носить циклічний характер.

Читайте також: Держдеп: Телефонна розмова Байдена та Зеленського відбудеться, але вона має бути "підкріплена діями"

«Це трапляється щороку поодинці. Значно збільшується кількість людей, які приїжджають на кордон в зимові місяці», - сказав він. «Це відбувається щороку».

Він сказав, що багато мігрантів рятуються втечею від проблем в своїх країнах, і звинуватив Трампа в демонтажі імміграційної системи США.

Коли його запитали про зростаючий приплив мігрантів, Байден сказав, що «спосіб впоратися з цією проблемою» - це «розібратися з першопричинами того, чому люди їдуть», а також підкреслив, що США відправляють назад «переважну більшість» людей, які перетинають мексиканський кордон.

Байден сказав, що «всі» нелегальні іммігранти повинні «повертатися», за винятком дітей, і що його адміністрація «веде переговори» з президентом Мексики Андресом Мануелем Лопесом Обрадором, щоб спонукати південного сусіда США повернути більше людей.

Більшість попередників Байдена провели свою першу прес-конференцію в перші два місяці свого перебування при владі, але діючий президент від Демократичної партії поки що не відповів на кілька запитань.