UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден впевнений, що Китай, Росія і Іран спробують домовитися з талібами

Вашингтон заблокував доступ талібів в резерви Афганістану, більшість з яких належить Федеральній резервній системі Нью-Йорка

Президент США Джо Байден заявив, що він упевнений, що Китай, Росія і Іран спробують домовитися з талібами, пише Reuters.

"У Китаю є справжня проблема з талібами. Тому вони спробують зробити висновок певні домовленості з талібами, я впевнений. Як і Пакистан, і Росія, і Іран. Вони все намагаються з'ясувати, що вони зараз роблять", - повідомив Байден.

Сполучені Штати і їх група з семи союзників погодилися координувати свої дії у відповідь на рухи "Талібан", а Вашингтон заблокував доступ талібів в резерви Афганістану, більшість з яких належить Федеральній резервній системі Нью-Йорка, щоб забезпечити виконання своїх зобов'язань.

Але експерти кажуть, що велика частина цього економічного важеля буде втрачена, якщо Китай, Росія та інші країни нададуть кошти талібам.

Читайте також: Таліби заявили про формування нового уряду в Афганістані

Державний секретар США Ентоні Блінкен засумнівався в тому, що передумови для пом'якшення санкцій проти ісламістського руху «Талібан» з'являться. Ключовою умовою голів Держдепартаменту назвав надання бажаючим можливості покинути Афганістан.