UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден визнав, що відносини США і Росії знаходяться в "найнижчій точці"

При цьому він упевнений, що всі суперечки між США і Росією можна вирішити.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що відносини США і Росії знаходяться на низькому рівні. Про це він заявив під час пресконференції в рамках саміту "Великої сімки", передає NBC News.

Раніше президент РФ Владімір Путін заявив, що відносини Росії і США знаходяться на найнижчому рівні. Президент США погодився зі своїм російським колегою.

"Дозвольте мені прояснити ситуацію. Я думаю, що він має рацію, це низька точка", - сказав Байден.

Він зазначив, що всі суперечки, які є між країнами, можна вирішити.

"І це залежить від того, як він відреагує на дії відповідно до міжнародних норм. А в багатьох випадках він цього не зробив", - сказав Байден.

Читайте також: Байден зустрінеться з пресою "без Путіна" після переговорів, у Кремлі відреагували

Президенти США і Росії зустрінуться 16 червня. У Кремлі підтвердили, що Джо Байден і Володимир Путін проведуть переговори у швейцарській Женеві.

Байден має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка сталася на початку травня. Також повідомлялося про те, що під час зустрічі сторони можуть підняти питання безпеки та контролю над озброєннями, порушення прав людини та інші.

Саміт в Женеві все-таки відкриває деякі можливості для двостороннього співробітництва, і Путін може спробувати цим скористатися, домагаючись поступок від Байдена, пише WSJ. Заручитися підтримкою Білого дому напередодні саміту хоче і ЄС - Брюссель направив Вашингтону проєкт спільної заявипро протидію Росії та Китаю. Саміті ЄС-США відбудеться 15 червня.