UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден та Путін прибули на віллу La Grange — саміт розпочато

Зустріч відбудеться за зачиненими дверима.

Президент США Джо Байден та глава Кремля Владімір Путін вже прибули на віллу La Grange у Женеві, де у них розпочався саміт. 

Зустріч відбудеться за зачиненими дверима. Зараз, окрім президентів США та РФ, присутні глави американської та російської дипломатії - Ентоні Блінкен і Сєргєй Лавров, відповідно.

За розкладом через дві години повинен розпочатися розширений раунд переговорів. До президентів долучаться їх делегації. 

Зазначимо, Путін прибув на зустріч раніше Байдена. Примітно, що президент РФ, як відомо, змушує людей чекати - на зустріч з Трампом в Гельсінкі він запізнився на цілу годину.

Читайте також: Зеленський перед американо-російським самітом поділився своїми очікуваннями та побоюваннями

Напередодні Москва озвучила основні теми переговорів. Середи них є й Україна. Попри успішну підготовку до цієї зустрічі, в РФ не сподіваються на будь-які вагомі зрушення. 

Байден має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня. Також сторони можуть обговоритипитання безпеки та контролю озброєнь, порушення прав людини та інші.

У Кремлі розповіли про графік саміту, який буде складатися з трьох частин. Кінцева пресконференція за участі обох президентів не планується.