UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден роздав посади трьом чиновникам часів Обами

Екс-радник з національної безпеки США Сьюзан Райс отримала посаду директора Ради з внутрішньої політики.

Обраний президент США Джо Байден оголосив кілька кандидатур від адміністрації в четвер, в тому числі чиновників часів Обами, таких як колишній радник з національної безпеки Сьюзан Райс на посаду директора Ради з внутрішньої політики Білого дому і колишнього керівника апарату Дениса Макдонау на посаду секретаря у справах ветеранів. Різноманітні номінації та призначення були викладені в заяві перехідної команди Байдена.

Райс претендувала на пост держсекретаря, але очікувалося, що вона зіткнеться з різким опором республіканців в процесі затвердження Сенатом з приводу її ролі в кризі в Бенгазі 2012 року.

Очолюючи Раду з питань внутрішньої політики, 56-річна Райс увійде в найближче оточення обраного президента в Білому домі, але це може бути розцінено як несподіване призначення, враховуючи її досвід у зовнішній політиці. Позиція не вимагає підтвердження Сенату.

Читайте також: Штаб Байдена розповів про розслідування щодо сина обраного президента США

Макдонау, який виконував кілька ролей в адміністрації Барака Обами, був призначений керівником агентства для ветеранів, що вибухнула скандалом в останні роки, а Том Вілсак, міністр сільського господарства Обами протягом двох повних термінів, був призначений на ту ж посаду при Байдена.

Обраний президент також вибрав експерта з міжнародної торгівлі Кетрін Тай торговим представником США, а конгресмена Марсию Фадж - міністром житлового будівництва і міського розвитку.

Раніше повідомлялося про те, що Байдне призначить торговим представником США  Кетрін Тай.