UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден призначить Псакі речницею Білого дому - WP

Група провідних коммунікаційників адміністрації Байдена складатиметься з жінок.

Майбутній президент США Джо Байден вирішив призначити прессекретарем Білого дому Дженніфер Псакі. Команда ключових коммунікаційників в адміністрації Байдена складатиметься з сімох жінок, передає Washington Post.

Джен Псакі очолювали пресслужбу Державного департаменту США, коли президентом був Барак Обама. Сьогодні вона є радником в перехідній команді Байдена.

Директором Білого дому з комунікацій 46-й президент США призначить Кейт Бедінгфілд. У виборчому штабі Байдена вона працювала на тій же посаді.

Офіс управління і бюджету очолить Ніра Тандем, яка працювала в штабах Білла і Гілларі Клінтон на кількох виборчих кампаніях, була старшим радником Офісу першої леді.

Раду економічних консультантів очолить Сесілія Роуз, декан Школи громадських і міжнародних відносин імені Вудро Вільсона при Прінстонському університеті.

Усі ці жінки тісно пов'язані з Байденом і Демократичною партією: вони працювали з ним, або в адміністраціях президентів-демократів Обами і Клінтона.

Читайте також: Мігранти та екологія: Байден розповів про плани на перші сто днів президентства

Раніше повідомлялося, що Байден висуне колишню голову Федеральної резервної системи Джанет Єллен на посаду міністра фінансів.

Перед цим Байден оголосив про ключові призначення в свій кабінет. Він планує призначити главою Держдепартаменту Ентоні Блінкена - ексзаступника держсекретаря США у 2015 - 2017 роках при президенті Бараці Обамі.

Радником з нацбезпеки президента США Байден хоче призначити Джейка Саллівана, а директоркою Національної розвідки - колишню заступницю радника президента США з національної безпеки Авріл Хейнс.

Також планується, що колишній заступник держсекретаря США з питань внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас обійме посаду міністра внутрішньої безпеки, а колишній помічник держсекретаря з питань Африки Лінда Томас-Грінфілд стане постпредом США при ООН.

Також колишній держсекретар США Джон Керрі стане спеціальним посланником президента з питань клімату.

Свого колишнього радника Рона Клайна, який був керівником апарату віце-президента США в адміністрації Обами, Байден призначить керівником апарату Білого дому.