UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден представив план розвитку інфраструктури США на $2 трлн

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі хотіла б, щоб пакет заходів взяли до Дня незалежності США.

Президент США Джо Байден представив інвестиційний план в різні інфраструктурні проекти обсягом від $2 трлн, передає dw.

Глава держави анонсував "найбільші інвестиції в американські робочі місця з часів Другої світової війни". Він також підкреслив, що США не знали таких масштабних вкладень з тих пір, як відбудовували систему автомагістралей між штатами 50-х роках ХХ століття.

Президент має намір створити "сильну, стійку, інноваційну економіку в світі" і "мільйони робочих місць з хорошими зарплатами".

Американський план Байдена передбачає:

План Байдена також включає введення нового стандарту для сфери енергогенерації, щоб скоротити викиди в секторі до нульового рівня до 2035 року. Для фінансування проекту влада має намір збільшити ставку корпоративного податку на 21-28%. Витрати вдасться покрити за 15 років.

План Байдена мають намір прийняти вже цього літа. Глава адміністрації розраховує, що зробити це вийде завдяки більшості демократів в Сенаті і Палаті представників.

Є думки, що республіканці в Конгресі, ймовірно, не підтримають план Джо Байдена, тому що виступають проти істотного підвищення податкової де.

Читайте також: Прес-конференція Байдена показала «зміну тону» американського президенства — BBC

Раніше повідомлялося, що США поки не готові знімати підвищені мита на імпорт з Китаю, які були введені колишнім президентом Дональдом Трампом. Однак Америка готова до переговорів з Пекіном для укладення торговельної угоди.