UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден повинен зупинити «таємну війну» Путіна проти США — The Washington Post

Новий президент США повинен показати, що він не буде мовчати і терпіти суперечливу політику російського лідера.

Після перемоги на виборах президента США 2020 року новий американський лідер Джо Байден повинен вирішити багато як внутрішньополітичних, так і зовнішньополітичних проблем. Зокрема, Байдену доведеться боротися з суперечливою політикою російського президента Володимира Путіна, пише The Washington Post.

Американські дипломати та співробітники спецслужб на Кубі та в Китаї стали жертвами загадкової атаки, яка розпочалася гучним шумом, що призвів до болю у вухах, головного болю та запаморочення. За цим пішли проблеми із зором, шум у вухах, когнітивні труднощі та тривалі проблеми зі здоров’ям. Двоє офіцерів ЦРУ також відчували подібні симптоми під час подорожі по Австралії та Тайваню. Російський підрозділ військової розвідки таємно пропонував нагороди бойовикам, пов'язаним з "Талібаном". Російська військова розвідка здійснила кібератаку на комп’ютери Демократичного національного комітету, щоб вплинути на вибори в США 2016 року.

Що відбувається? Усі вищезазначені інциденти сталися між 2016 та 2020 роками. Попри те, що стосовно кожного з цих інцидентів існують питання без відповіді, разом узяте, все це виглядає як узгоджені зусилля президента Росії Володимира Путіна, направлені на ведення прихованої війни проти США. Це війна з використанням «новітньої зброї», а також кібератак, які стали досить поширеними останнім часом.

У широкому сенсі, Путін може прагнути досягти своїх політичних цілей, таких як витіснення американців з Афганістану, зрив виборів у США або псування зближення США з Кубою. Або ж його стратегія має тактичні цілі: послаблення кіберзахисту США та залякування американських дипломатів і розвідників, що служать за кордоном.

Цікаво, але американський президент Дональд Трамп ніколи не «обговорював» з Путіним усі ці загадкові інциденти. Новий президент Джо Байден повинен це зробити. Байден повинен на початку свого президенства дати зрозуміти Путіну, що він не буде мовчати і терпіти суперечливу політику російського лідера.

Нещодавно було опубліковано дослідження Національних академій наук, техніки та медицини для Державного департаменту США про напади на американських дипломатів на Кубі та в Китаї. Автори визнають, що існує багато невизначеностей відносно того, що насправді сталося. Але вони також заявили, що ця атака була здійснена за допомогою імпульсної радіочастотної енергії. Автори дослідження не вказують, хто був ініціатором такої атаки, але в публікації згадується те, що подібні дослідження в минулому проводила Росія та СРСР.

Так чи інакше, новий американський президент повинен розібратися в цій ситуації та з’ясувати, чи дійсно Путін веде приховану війну проти Америки, резюмує видання.