UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден попередив, що причиною "справжньої війни" з "великою державою" може стати значна кібератака

Кібербезпека зараз піднялася на перше місце в порядку денному для адміністрації Байдена.

Президент США Джо Байден попередив, що якщо Сполучені Штати можуть опинитися в "справжній війні" з "великою державою", то перш за все в результаті значної кібератаки на країну, передає Reuters.

Кібербезпека піднялася на перше місце в порядку денному для адміністрації Байдена після серії гучних атак на такі організації, як компанія з управління мережами SolarWinds, Colonial Pipeline, м'ясопереробна компанія JBS і програмна компанія Kaseya. Хакери завдали шкоди США і далеко за межами компаній. Деякі нападу торкнулися запасів палива і продовольства в деяких районах США.

"Я думаю, що з більшою ймовірністю ми потрапимо в війну - справжню війну з великою державою - це буде результатом кібер-прориву з великим результатами і збільшиться в геометричній прогресії", - сказав Байден під час півгодинної промови під час відвідування Офісу директора Національної розвідки.

Читайте також: Хакери-вимагачі REvil, яких пов'язують з Росією, зникли з даркнета

Раніше повідомлялося, що відповідальність за кібератаку на компанію Colonial Pipeline, через яку було призупинено роботу найбільшого в США нафтопроводу, несе російська хакерська угруповання DarkSide.