UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден попередив Москву про невтручання у вибори президента США

Байден має намір протидіяти загрозі іноземного втручання в президентські вибори.

Кандидат від демократів на президентських виборах у США Джо Байден не потерпить втручання РФ або інших держав, йдеться в його заяві, опублікованій на порталі Medium.

"Сьогодні я попереджаю Кремль та інші іноземні уряди. Якщо мене оберуть президентом, я буду розцінювати іноземне втручання в наші вибори як ворожі дії, які значно впливають на відносини між Сполученими Штатами та урядом що втручається країни", — зазначив Байден.

За його словами, у разі іноземного втручання в американські електоральні процеси адміністрація президента вживе заходів. Байден зазначив, що мова йде про санкції проти фінансового сектора, заморожування активів, відповідні кроки в кіберпросторі, розкриття корупції, а також інші заходи, в залежності від того, якою буде атака.

Читайте також: Байден пообіцяв включити мусульман-американців у свою адміністрацію

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп програє в опитуваннях Джо Байдену в передвиборній гонці на загальнонаціональному рівні. Згідно з опитуванням, на виборах президента США демократ Байден по всій країні збільшив свій відрив від республіканця Трампа до 15 відсотків.

Новий опитування від Washington Post та ABC News показав, що за Байдена готові проголосувати 55% американців, проти 40%, які підтримують Трампа.

Тим не менш, відрив Байдена скорочується серед потенційних виборців - 54% проти 44%.

Схвалення роботи Трампа зараз становить 39%.

Соціологи кажуть, що недавнє зниження підтримки Трампа зосереджена у штатах, які в середньому принаймні 30 щоденних випадків коронавіруса на 100 тисяч мешканців за минулий тиждень. Це сталося у Флориді, Техасі, Арізоні і Джорджії.