UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пообіцяв відродити глобальне лідерство США — POLITICO

На з’їзді демократів Байден показав свою готовність стати опорою для американців.

Цього тижня представник Демократичної партії США Джо Байден став офіційним кандидатом у президенти Сполучених Штатів. Опитування свідчать про те, що Джо Байден має більшу підтримку американців, аніж чинний президент США Дональд Трамп. Трамп поступово втрачає популярність, адже країна зараз перебуває у стані кризи внаслідок «провалу» в боротьбі з коронавірусом, пише POLITICO.

Масштабний з’їзд політичної партії - це найбільша можливість для політиків донести до громадськості цінності кандидата в президенти від партії. Саме після таких політичних конвенцій кандидати в президенти зазвичай мають шанс отримати підтримку частини населення, яка ставилася до них нейтрально.

Але, судячи з результатів опитування, Джо Байден і так має досить «серйозну» підтримку населення. Саме тому, цьогорічна Демократична конвенція в США керувалася принципом «не зашкодь».

Однак, деякі демократи висловили занепокоєння стосовно того, що під час самої конвенції було не зовсім чітко показано політичні погляди Джо Байдена. Занадто багато уваги акцентувалося на його характері, але не було достатньо «просвітницької роботи», яка б допомогла американцям зробити «правильний вибір» під час голосування.  

Однак, промова, яку Байден виголосив минулої ночі продемонструвала бачення майбутнього Америки кандидатом в президенти.

Зараз Демократична партія США більш «неоднорідна» за своїм складом, на відміну від Республіканської партії. Демократи не бояться «расової різноманітності», а це є значною перевагою, якщо врахувати «схильність» Дональда Трампа до расизму.

«Політичні невдачі» Дональда Трампа стали однією з «головних тем» для обговорення під час з’їзду демократів. Майже кожен, хто виступав на конвенції, зумів вкотре нагадати про всі проблеми в США, спричинені пандемією та помилками Трампа. Така стратегія є цілком закономірною, адже демократи все-таки повинні «популяризувати» свого кандидата.

Значною мірою промова Байдена була присвячена проблемам расової несправедливості, і він, своєю чергою, пообіцяв зробити все можливе, аби назавжди «викорінити» расизм з США. Кандидат від демократів закликав Америку «знову стати світлом для світу», пообіцявши відродити глобальне лідерство США.

Також, Джо Байден пообіцяв, що спробує поліпшити систему охорони здоров’я в Сполучених Штатах, яка зазнала проблем під час пандемії. До того ж, він сказав, що має план дій для зупинення розповсюдження COVID-19.

Загалом, Джо Байден продемонстрував, що може стати гідним лідером для США, резюмує POLITICO.

Читайте також: Республіканець з 60-річним стажем назвав Трампа найгіршим президентом та підтримав Байдена на з'їзді демократів

Раніше повідомлялося, що Байден назвав Трампа «психічно недієздатним».