UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пообіцяв "відновити союзи США і знову взаємодіяти зі світом"

46-ий президент США також пообіцяв, що держава буде надійним партнером.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив про те, що відновить союз з тими, хто знаходиться за межами США. Він пообіцяв, що країна буде сильним і надійним партнером заради миру і прогресу.

"Ось моє послання тим, хто перебуває за межами наших кордонів. Америка пройшла випробування, і ми стали сильнішими для цього. Ми відновимо наші союзи й знову будемо взаємодіяти зі світом", - заявив Байден під час промови.

46-ий президент США пообіцяв відмовитися від ізоляціоністської політики його попередника.

"Ми будемо керувати не тільки прикладом нашої сили, а й силою нашого прикладу. Ми будемо сильним і надійним партнером заради миру, прогресу і безпеки", - додав Байден.

Детальніше про церемонію інавгурації читайте в онлайн-трансляції ZN.UA. Повний текст промови Байдена ми опублікували тут.

Читайте також: Інавгурація Байдена: Посол України опублікував правила поведінки на церемонії

Джо Байден склав присягу президента США і офіційно став 46-м лідером Сполучених Штатів. На церемонії інавгурації Байдена до присяги привів головний суддя Верховного суду Джон Робертс на Західному фронті Капітолію.

Перед цим присягу віцепрезидента США прийняла Камала Гарріс, яка стала першою в історії США жінкою на цій посаді.

Про те, які виклики стоять перед Джо Байденом та його командою, читайте у свіжій статті Олега Шамшура "Гіркий присмак перемоги на фоні великих очікувань".