UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден пообіцяв, що терористи ІГІЛ заплатять повну ціну за свої злочини

Глава США повідомив також, що не розкаюється у вирішенні вивести війська з Афганістану.

Президент США Джо Байден у вівторок пообіцяв, що терористи з "Ісламської держави" заплатять "повну ціну" за свої злочини і терористичні атаки, передає Білий дім.

"Попереджаю ІГ - ми ще не закінчили з вами розбиратися", - сказав Байден, виступаючи в Білому домі із заявою, присвяченою виведення американських військ з Афганістану.

Байден зазначив, що США продовжать боротися проти тероризму і не допустять, щоби ті, хто завдавав шкоди американцям, залишилися безкарними.

"США не будуть сидіти склавши руки, ми не забудемо, ми вас знайдемо, і ви заплатите повну ціну", - підкреслив він.

Байден повідомив, що з його точки зору США виконали свої завдання в цій країні: завдали нищівного удару по терористичному угрупованню "Аль-Каїда". Байден заявив, що якби Сполучені Штати не ухввалили рішення про виведення військ з Афганістану, то йому довелося б направити в цю країну додаткові війська.

Читайте також: Британія готова діяти проти ІДІЛ в Афганістані – командувач ВПС

Британські військові готові зіграти роль в складі міжнародної коаліції проти терористичної організації "Ісламська держава" і боротися з її бойовиками, в тому числі, в Афганістані, заявив начальник штабу Королівських ВПС головний маршал авіації Майкл Вінгстон.