UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден після обміну ув'язненими закликав Путіна зупинитися

А Гарріс наголосила, що ця операція відбулася завдяки силі дипломатії. 

Президент США Джо Байден на об'єднаній базі Ендрюс у Меріленді особисто зустрів літак з трьома американцями, яких звільнили в рамках великого обміну ув'язненими. Під час спілкування з журналістами згодом він розповів, що відчуває задоволення через те, що Штати змогли повернути додому своїх громадян. Про це повідомляє Fox News.

Коли президента США запитали, яке повідомлення він хотів би адресувати російському диктатору Владіміру Путіну, то той сказав: "Зупинись... Немає нічого, що виходить за рамки наших можливостей, коли ми діємо разом… Нічого… Ми — Сполучені Штати Америки". 

Успішний обмін прокоментувала також віцепрезидентка Камала Гарріс, назвавши вчорашній день надзвичайним. Ця операція, за її словами, відбулася завдяки силі дипломатії. 

Читайте також: Трамп розкритикував здійснений Білим домом масштабний обмін утримуваними

Нагадаємо, 1 серпня між Заходом та Росією в Анкарі за посередництва Туреччинивідбувся найбільший з часів холодної війни обмін ув'язненими. Участь в ньому взяли 26 засуджених з семи держав. Серед них — репортер WSJ Еван Гершкович, морпіх Пол Вілан, російський опозиціонер Ілля Яшин та радіожурналістка Алсу Курмашева. Після обміну 13 його учасників повернулися до Німеччини, троє — до США, і десятеро — до Росії. Серед останніх — полковник розвідки ФСБ Вадім Красіков, причетний до вбивства опонента Кремля у 2019-му. Однак ЗМІ припускають, що він також міг брати участь у вбивстві Анатолія Собчака, через що володіє цінною для Владіміра Путіна інформацією.