UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден підписав закон про виділення $1,2 трлн на інфраструктуру

Це найбільша федеральна інвестиція в інфраструктуру країни за десятиліття.

Президент США Джо Байден підписав законопроект про витрати на $1,2 трлн, що стало законодавчим досягненням його адміністрації, пише ВВС.

«Сьогодні ми нарешті робимо це», - сказав Байден законодавцям від обох основних партій на церемонії підписання законопроекту у Білому домі у понеділок.

Законопроект викликав розкол у партії Байдена, яку частково звинувачували у програші демократів на виборах цього місяця.

Ще один законопроект про великі соціальні витрати наразі розглядається у Конгресі.

«Я хочу сказати американському народу (...) ваше життя зміниться на краще», - сказав Байден у своїй промові перед підписанням закону.

Заявлений як інфраструктурний захід «разовий у поколінні», закон передбачає нові федеральні витрати у розмірі $550 млрд протягом наступних восьми років на модернізацію автомагістралей, доріг та мостів, а також на модернізацію систем міського транспорту та пасажирських залізничних мереж.

Це найбільша федеральна інвестиція в інфраструктуру країни за десятиліття.

Закон фінансуватиметься декількома способами, включаючи невитрачені кошти на надзвичайну допомогу від пандемії Covid, нові податки на криптовалюту та інші дрібніші джерела.

Читайте також: Мінфін недофінансовує медицину та військових, розповідаючи всім про перевиконання держбюджету – ЗМІ

Державний департамент США оголосив мільйонні винагороди за інформацію про осіб, причетних до хакерського угрупування DarkSide, яке пов'язує з Росією.